Он лајн тест: Климатске промене и здравље 1: Топлотни таласи и хроничне незаразне болести

(Акредитација за овај тест је истекла)

Руководилац: Др Душан Аврамовић
Тел: +38111 20 78 634
email: dusan.avramovic@zdravlje.org.rs
Циљна група: Лекари
Број бодова: 3 бода
Број одлуке о акредитацији: 153-02-416/2015-01
Број акредитације: А-1-372/15
Датум доношења одлуке: 03.03.2015.

За запослене у Градском заводу за јавно здрављe Београд, приступ литератури и полагање теста је бесплатно. Уколико до сада нисте полагали наше тестове, потребно је да се региструјете користећи службену емаил адресу, затим кликнете на овај линк како би уписали лозинку коју сте добили на службени емаил, након чега ћете имати приступ Онлајн тесту. Уколико нисте добили лозинку или немате службени емаил, контактирајте администратора на admin@gzzjzbeograd.edu.rs или телефоном на број 011/2078-641.

Уколико сте раније полагали неки од наших онлајн курсева, већ имате приступ и потребно је само да се пријавите на сајт користећи ваше постојеће корисничко име и лозинку.

Упутство за приступ запослених у Градском заводу за јавно здравље.

За техничку подршку и информације о приступу онлајн едукацијама можете контактирати администратора на admin@gzzjzbeograd.edu.rs или телефоном на број 011/2078-641.

Уколико нисте запослени у Градском заводу за јавно здравље Београд, погледајте овај линк.


Опширније

Кратки подаци о садржају теста

Оригинални програм континуиране едукације (КЕ) из области превентивне медицине под називом „Климатске промене и здравље људи: Топлотни таласи и хроничне незаразне болести“ (аутора Др Аврамовић Д., Мр мед сци и Др Слепчевић В., Др мед сци), обрађује изузетно актуелну тему у области хигијене, као гране превентивне медицине, која се односи на могућу повезаност морбидитета и морталитета од обољења кардиоваскуларног и респираторног система код становништва у градској средини и промена климатских услова, пре свега појаве топлотних таласа.

Континуирана едукација (КЕ) садржи Тест-Упитник и Литературу.

Тест-Упитник садржи 30 питања са понуђеним мултиплим одговорима, где један или више одговора могу да буду тачни.

Материјал у приложеној литератури садржи 2 референце аутора КЕ на задату тему (оригиналну презентацију и оригиналан рад са резултатима истраживања обављеним у Градском заводу за јавно здравље Београд), као и 7 међународно признатих референци, односно стручних радова објављених током периода од 2006. до 2014. године, систематизованих на начин који је прегледан и садржи све информације које су потребне за тачне одговоре на питања у упитнику.

Циљна група слушалаца којој је намењена ова КЕ су сви запослени у здравству, а бодована је са 3 бода само за лекаре.

Предвиђена знања која ће стећи учесници ове КЕ су: - препознавање значаја и могућег утицаја топлотних таласа на здравље људи у градској средини, - препознавање група становника који су најрањивији на климатске промене у градској средини, - препознавање основних мера које је потребно предузети у циљу превенције повећања морбидитета и морталитета током топлотних таласа.

 

Време и место одржавања

Програм ће бити доступан 24/365 на сајту Градског завода за јавно здравље Београд

Последња измена: Wednesday, 8. June 2016., 08:20